Malackák

MENÜ

A malacokból nagyon ízletes ételek készülnek.

Ilyen például a szalonna. A szalonnát nagyon sok féle képpen lehet enni, de először az elkészítéséről kell tudniuk.

A szalonnát úgy kell el készíteni, hogy először le vágják a disznót és a zsírszövetet ki szedjük. Aztán egy hétig pácoljuk sós lében (aba lé), utánna ki szedjük és pár napig szárítjuk.

Így készül a szalonna. Ezt persze több féle képpen tudjuk ízesíteni (pl.: fokhagymásan, paprikásan stb.)

A másik nevezetes étel a kolbász.

A kolbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húskészítmény. 

Ezeken az ételeken kívül még vannak a kész ételek. Ilyen például a pacal.

A pacal az egy nagyon finom étel, DE nem szabad össze kevrni a szarvas marha pacallal, mivel van sertés és van szarvas marha.

A sertés pacalt azt több féle képpen lehet tálalni pl.: simán bográcsban főve, rántva és még ennél is több féle képpen lehet csak most nem jut eszembe.

Ha bográcsban csináljuk akkor nagyon kell arra figyelni, hogy ne égjen le, mert nagyon könnyen el lehet rontani.

Szavazás

Szerintetek is finom a pacal ?
Igen
Igen
Asztali nézet